WordPress
Versiunea 4.9

Platformă Semantică de Publicare Personală

În primul și în primul rând

Bine ați venit. WordPress este un proiect foarte special pentru mine. Fiecare programator sau contributor adaugă ceva unic în amestec și împreună creăm ceva frumos la care sunt mândru să particip. Mii de ore au intrat în WordPress și suntem hotărâți să-l facem mai bun cu fiecare zi. Îți mulțumim că l-ai ales să facă parte din lumea ta.

— Matt Mullenweg

Instalare: Faimoasa instalare de 5-minute

 1. Dezarhivează pachetul într-un director gol și încarcă totul pe server.
 2. Deschide wp-admin/install.php într-un navigator web. Vei parcurge procesul de setarea a fișierului wp-config.php cu detaliile conectării la baza ta de date.
  1. Dacă dintr-un oarecare motiv asta nu merge, nu te îngrijora. Nu merge pe toate serverele de găzduire web. Deschide wp-config-sample.php cu un editor de text ca WordPad sau similar și completează detaliile conectării la baza ta de date.
  2. Salvează fișierul cu numele wp-config.php și înacrcă-l pe server.
  3. Deschide wp-admin/install.php într-un navigator web.
 3. Odată ce fișierul de configurare este setat, instalatorul va crea tabelele necesare pentru blogul tău. Dacă apare o eroare, verifică fișierul tău wp-config.php și încearcă din nou. Dacă eșuează din nou, te rog intră pe forumurile de suport cu toate datele pe care le poți aduna despre instalare.
 4. Dacă nu ai introdus o parolă, notează-ți parola primită. Dacă nu ai completat un nume de utilizator, acesta va fi admin.
 5. Instalatorul te va conduce apoi la pagina de logare. Înscrie-te cu numele de utilizator și parola alese la instalare. Dacă ți-a fost generată o parolă, poți ulterior să intri pe “Profil” și să o modifici.

Actualizarea

Utilizarea Actualizării automate

Dacă faci actualizarea de la versiunea 2.7 sau mai mare poți folosi actualizarea automată:

 1. Deschide wp-admin/update-core.php într-un navigator web și urmează instrucțiunile.
 2. Poate ai vrea mai mult? Asta-i tot!

Actualizare manuală

 1. Înainte de a actualiza orice, asigură-te că ai copii de rezervă a oricărui fișier pe care l-ai modificat, cum ar fi index.php.
 2. Șterge vechile fișiere WordPress, salvându-le pe cele modificate de tine.
 3. Încarcă pe server noile fișiere.
 4. Deschide /wp-admin/upgrade.php folosind un navigator web.

Migrarea de pe alte sisteme

WordPress poate importa date din câteva alte sisteme. În primul rând trebuie să ai un WordPress instalat și funcțional așa cum s-a descris mai sus, înainte de a folosi uneltele noastre de import.

Cerințe sistem

Recomandări

Resurse online

Dacă ai orice întrebare ce nu-și găsește răspunsul în acest document, te rog folosește numeroasele resurse online ale WordPress:

Codexul WordPress
Codexul este enciclopedia a tot ce este WordPress. Este cea mai cuprinzătoare sursă de informații disponibilă despre WordPress.
Blogul WordPress
Aici vei găsi ultimele actualizări și știri despre WordPress. Cele mai recente știri despre WordPress apar implicit și în panoul tău de control administrativ.
WordPress Planet
WordPress Planet este un agregator de știri ce aduce împreună postările de pe bloguri WordPress din întreg internetul.
Forumurile de suport WordPress
Dacă ai căutat peste tot și încă n-ai găsit un răspuns, forumurile de suport sunt foarte active și au o comunitate mare, gata să te ajute. Pentru a le face să te ajute, asigură-te că folosești un titlu de fir de discuție descriptiv și că formulezi întrebarea cu cât mai multe detalii cu putință.
Canalul IRC al WordPress
Există un canal de chat online utilizat pentru discuții între oamenii care utilizează WordPress și ocazional cu subiecte de suport. Pagina wiki de mai înainte ar trebui să te conducă în direcția corectă. (irc.freenode.net #wordpress)

Note de final

Răspândește dragostea

WordPress nu are o campanie de marketing de multe milioane de dolari sau sponsori celebri, însă avem ceva mult mai bun — te avem pe tine. Dacă-ți place să folosești WordPress gândește-te să-i spui asta unui prieten, instalează-l pentru cineva care nu are cunoștințele tale, sau împărtășește cunoștințele tale cu autori media și jurnaliști pe care îi cunoaști și convinge-i să scrie despre WordPress.

WordPress este continuatorul oficial al b2/cafélog, creat de Michel V. Munca a fost continuată de programatorii WordPress. Dacă dorești să sprijini WordPress, consideră o donație.

Licență

WordPress este un software gratuit, și este distribuit sub termenii de licențiere GPL versiunea 2 sau (la opțiunea ta) orice versiune ulterioară. Vezi license.txt.